22 Ağustos 2012 Çarşamba

Android'li Nikon Coolpix S800c resmi olarak tanıtıldı



Dün bahsettiğim haber bugün resmi ağızdan doğrulandı. Nur topu gibi Android'li kompakt kameramız oldu sonunda :)

16 MPlik BSI CMOS sensör kullanan kamerada titreşim önlemeli 25-250mm Nikkor VR bulunuyor. Android 2.3 Gingerbread ile birlikte çekilen fotoları doğrudan facebook yada twitter gibi platrofmlarda paylaşmak mümkün olacak. Google Play üzerinden uygulama indirerek kullanıcılar kameralarına yeni özellikler kazandırabilecekler. Tüm bu işlerin altından kalkabilmesini Nikon tarafından üretilen EXPEED C2 işlemcisi üstleniyor.

Entegre GPS modülü, FullHD video kayıdı ve 3.5 inclik dokunmatik ekran sayesinde kullancılarına farklı bir deneyim yaşatacaktır Nikon. Sony'nin de biraz olsun Nikon'u almasını öneriyorum. 2 bin dolarlık Nex kamerasına milattan kalma Bravia LCD hiç yakışmıyor. Ayrıca Sony'nin dokunmatik ekranları ise rezalet. Bu kadar sıkı iş birliği içinde olduğu bir firmayı örnek alması gerek.

Son 5 sendedir Nikon piyasayı ciddi şekilde şekillendirmiş durumda. 2007'de tanıtılan D3 ve D300 ile yeni segment yarattıktan sonra dünyanın ilk video çeken DSLR kamerası D90 ile birlikte başta film sektörü olmak üzere daha önce fotoğraf sektörüne hiç girmemiş firmaları bile etkilemeyi başarmıştı. Son olarakta D800 ile ortaformat kameraların bile fiyat indirimine gitmesini sağlayarak sektördeki ağırlığını konuştururken sıra anlaşılan kompakt piyasasına geldi.

Nikondan en büyük beklentim artık Wifi ve GPS özelliklerinin kompaktlarda standart haline gelmesine rağmen 3 bin dolarlık PRO segentte bunların opsiyonel değil kameranın kendi özelliği olarak sunulması.

Nikon Coolpix S800c 350$ fiyatı ile bence en alınabilir kopaktlar arasında. Detaylı bilgi için Nikon'nun sitesine bakabilirsiniz. Sayfada küçük bir videosu ve örnek fotolarıda mevcut.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder